Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

  • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

    Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

  • Δευτέρα - Κυριακή

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων.

Ακριβώς επειδή το πλυντήριο πιάτων είναι για να καθαρίζει, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ποτέ καθαρισμό. Στην πραγματικότητα, πρέπει να το καθαρίζετε τόσο συχνά όσο το ντους ή το νεροχύτη σας. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές και να προστατεύσετε από τη συσσώρευση βρωμιάς, ρίξτε μια ματιά στα εύκολα βήματα για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων σας.

Γεμίστε ένα φλιτζάνι με πλυντήριο πιάτων με ξύδι. Τοποθετήστε το φλιτζάνι στο πάνω ράφι του κενού πλυντηρίου πιάτων. Εκκινήστε το πλυντήριο πιάτων στον πιο ζεστό, μακρύτερο σε διάρκεια κύκλο πλυσίματος. Αυτό θα καθαρίσει και θα χαλαρώσει τυχόν υπολλείματα τροφίμων. Για καθαρό πλυντήριο πιάτων ,αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ και τα αφαιρούμενα μέρη και δώστε τους ένα καλό τρίψιμο. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τον βραχίονα ψεκασμού και να αφαιρέσετε τυχόν τροφές που έχουν παγιδευτεί στους ψεκαστήρες. Τέλος, αντιμετωπίστε τυχόν εναποθέσεις από άλατα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο καθαρισμού ξιδιού όπως παραπάνω, αλλά αντικαταστήστε το ξίδι με χυμό λεμονιού.

Διατηρήστε το πλυντήριο πιάτων καθαρό!

Όταν το πλυντήριο πιάτων σας δεν καθαρίζει πλέον τα πιάτα σας, φταίει συχνά ένα φίλτρο γεμάτο με τρόφιμα. Εάν είναι φραγμένο, το νερό δεν μπορεί να φτάσει στους βραχίονες ψεκασμού για να καθαρίσει τα πιάτα στην επάνω σχάρα. Η επιδιόρθωση διαρκεί δύο λεπτά. Απλώς τραβήξτε έξω την κάτω σχάρα και αφαιρέστε το κάλυμμα του φίλτρου μέσα στο πλυντήριο πιάτων. (Ελέγξτε το εγχειρίδιο εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το φίλτρο.) Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε την επιφάνεια του φίλτρου. Ενώ βρίσκεστε εκεί, σύρετε τον κοντινό διακόπτη πλωτήρα πάνω και κάτω. Εάν το κάλυμμα κολλήσει, κουνήστε το πάνω-κάτω και καθαρίστε το με νερό.

Μάθετε πού βρίσκονται τα λάστιχά σας.

Το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων και πολλές άλλες συσκευές εξαρτώνται από τους ελαστικούς σωλήνες για τη ροή του νερού. Και εάν εμφανιστεί διαρροή ή συστροφή, πρέπει να ελέγξετε αυτούς τους σωλήνες και τις γύρω βαλβίδες για να εντοπίσετε το τμήμα που πρέπει να αντικατασταθεί και να σφραγιστεί εκ νέου. Οι εύκαμπτοι σωλήνες τείνουν να χαλούν πριν από άλλα εξαρτήματα, οπότε προσέξτε την κατάσταση τους ανα τακτά χρονικά διαστήματα.