Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

  • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

    Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

  • Δευτέρα - Κυριακή

Απορρυπαντικό και λαμπρυντικό.

Τα αποτελέσματα πλύσης εξαρτώνται από το απορρυπαντικό και το λαμπρυντικό που χρησιμοποιείτε. Για βέλτιστα αποτελέσματα ξεβγάλματος και στεγνώματος χρησιμοποιείτε πάντα επώνυμο απορρυπαντικό και λαμπρυντικό. Ένα ανώνυμο απορρυπαντικό μπορεί να μην καθαρίσει καλά τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνά σας. Η χρήση ξεχωριστών προϊόντων καθαρισμού (απορρυπαντικού, λαμπρυντικού και αλατιού) εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα από τη χρήση πολυταμπλετών χωρίς αλάτι και λαμπρυντικό. Η αλληλεπίδραση των συστατικών δημιουργεί μια λεία επιφάνεια, για να ρέει καλύτερα το νερό. Κανονικά, αν δεν χρησιμοποιείτε λαμπρυντικό, δεν θα επιτυγχάνετε τα βέλτιστα αποτελέσματα στεγνώματος.

Λαμπρυντικό.

Για σκεύη χωρίς λεκέδες και διαυγή ποτήρια, προσθέστε λαμπρυντικό. Ανοίξτε το δοχείο πιέζοντας και ανασηκώνοντας το κάλυμμα. Ρίξτε προσεκτικά λαμπρυντικό μέχρι την ένδειξη max. Στη συνέχεια, κλείστε το κάλυμμα μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό κλικ. Για να μην σχηματιστεί υπερβολικός αφρός στον επόμενο κύκλο ξεβγάλματος, απομακρύνετε τυχόν λαμπρυντικό που υπερχείλισε με ένα πανί. Η ποσότητα λαμπρυντικού μπορεί να ρυθμιστεί σε βαθμίδες από 0 έως 6. Από το εργοστάσιο έχει επιλεγεί η βαθμίδα 5. Αλλάξτε την ποσότητα λαμπρυντικού μόνο αν δημιουργούνται ραβδώσεις (επιλέξτε χαμηλότερη βαθμίδα) ή μένει νερό στα πιάτα (επιλέξτε υψηλότερη βαθμίδα). Κάντε τη ρύθμιση ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.

Αλάτι και αποσκληρυντικό νερού.

Χρησιμοποιείτε αλάτι πλυντηρίου πιάτων αν το νερό του δικτύου σας είναι «σκληρό», δηλαδή περιέχει ασβέστιο, το οποίο προκαλεί συχνά αντιαισθητικά άλατα. Πριν την πρώτη χρήση, ελέγξτε τη σκληρότητα του νερού του δικτύου σας χρησιμοποιώντας ταινίες μέτρησης σκληρότητας νερού. Συμβουλευτείτε τον πίνακα σκληρότητας νερού στο εγχειρίδιο, για να δείτε εάν χρειάζεστε αλάτι και σε τι ποσότητα. Τα πλυντήρια πιάτων είναι ήδη ρυθμισμένα για χρήση σε σκληρότητα νερού 13°- 16°. Το εγχειρίδιο χρήσης εξηγεί πώς μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις. Τώρα ρυθμίστε το εσωτερικό σύστημα αφαλάτωσης νερού του πλυντηρίου πιάτων σας. Συμβουλευτείτε τον πίνακα σκληρότητας νερού στο εγχειρίδιο για την απαιτούμενη ρύθμιση. Ακολουθήστε τις οδηγίες, για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Προσθήκη απορρυπαντικού.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε μορφή ταμπλέτας, σκόνης ή υγρού για πλυντήρια πιάτων, αλλά σε καμία περίπτωση απορρυπαντικό πιάτων για πλύσιμο στο χέρι. Προσαρμόζετε πάντα τη δόση του απορρυπαντικού ανάλογα με το βαθμό λερώματος. Το διαβαθμισμένο δοχείου απορρυπαντικού σάς βοηθά να προσθέτετε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού. Οι ταμπλέτες “3 σε 1″,”4 σε 1” ή “5 σε 1” περιέχουν απορρυπαντικό και λαμπρυντικό, υποκατάστατα αλατιού και πρόσθετα συστατικά όπως, για παράδειγμα, για προστασία των γυάλινων σκευών ή καθαρισμό των ανοξείδωτων σκευών. Αυτά τα συνδυαστικά απορρυπαντικά συνήθως είναι κατάλληλα για βαθμό σκληρότητας νερού έως τους 21°dH. Αν η σκληρότητα του νερού υπερβαίνει τους 21°dH, πρέπει να προσθέσετε αλάτι και λαμπρυντικό.Εκτέλεση του πρώτου κύκλου πλύσης με ζεστό νερό.

Αφού ακολουθήσετε τις συμβουλές, μπορείτε να εκτελέσετε έναν κύκλο πλύσης με ζεστό νερό με το πλυντήριο χωρίς φορτίο. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι έτοιμο για την πρώτη πλύση με φορτίο.

Αιτίες εμφάνισης λευκών κατάλοιπων στα πιάτα και στη συσκευή.

A. Είναι μπλοκαρισμένο το κάλυμμα της θήκης απορρυπαντικού και δεν ανοίγει τελείως. Όταν ανοίγει η θήκη απορρυπαντικού, η ταμπλέτα πέφτει στη λαβή του πάνω καλαθιού και διαλύεται εκεί. Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, δεν πρέπει να τοποθετείτε κανενός είδους αντικείμενα ή αρωματικά στο πάνω καλάθι, αλλά και πιάτα κοντά στη λαβή. Τοποθετείτε την ταμπλέτα κάθετα και όχι προς τα πάνω, για να διασφαλίζετε ότι όλα τα σκεύη θα καθαριστούν τέλεια. Τοποθετείτε τα πιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης.

B. Η ταμπλέτα δεν διαλύεται στη διάρκεια του επιλεγμένου γρήγορου ή σύντομου προγράμματος. Για τα γρήγορα προγράμματα, χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε σκόνη και όχι ταμπλέτες.

Σημάδια από άλατα πάνω στα πιάτα ή στη συσκευή.

Ελέγξτε ότι είναι σωστά ρυθμισμένο το εύρος σκληρότητας νερού (όχι πάνω από 50° σκληρότητας νερού). Ελέγξτε τη ρύθμιση του συστήματος αφαλάτωσης του πλυντηρίου πιάτων. Ελέγξτε αν πρέπει να συμπληρώσετε αλάτι και αν έχει κλείσει καλά το καπάκι του δοχείου αλατιού. Μένουν υπολείμματα στα πιάτα μετά το πλύσιμο A. Αν είναι βρώμικοι ή και βουλωμένοι οι βραχίονες ψεκασμού, το πλυντήριο πιάτων δεν θα καθαρίζει αποτελεσματικά τα πιάτα. Καθαρίστε τους βραχίονες ψεκασμού. B. Μερικές φορές, παραμένουν κατάλοιπα φαγητών πάνω στα πιάτα μετά από ένα κύκλο πλύσης. Μια πιθανή αιτία μπορεί να είναι ότι έχετε προκαθαρίσει τα πιάτα και για αυτό ο αισθητήρας του προγράμματος επιλέγει μια ανεπαρκή αλληλουχία προγράμματος. Έτσι, οι επίμονοι λεκέδες δεν αφαιρούνται. Μην ξεβγάζετε τα πιάτα, απομακρύνετε μόνο τα μεγάλα κομμάτια φαγητού και επιλέξτε το πρόγραμμα Eco 50ο ή ένα εντατικό πρόγραμμα.

Μένουν κατάλοιπα φαγητών στα πιάτα μετά το πλύσιμο.

A. Ο βραχίονας ψεκασμού δεν περιστρέφεται ελεύθερα, καθώς παρεμποδίζεται από τα σκεύη / πιάτα. Τηρείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων. B. Τα σκεύη είναι υπερβολικά στρυμωγμένα στα καλάθια για τα πιάτα και δεν καθαρίζονται αποτελεσματικά κατά τη διαδικασία ξεβγάλματος. Έχετε τοποθετήσει υπερβολικά πολλά σκεύη στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό δεν επιτρέπει στο πλυντήριο πιάτων να λειτουργεί σωστά. Τηρείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων. Γ. Τα ψηλά και στενά δοχεία δεν ξεπλένονται ικανοποιητικά στην περιοχή της γωνίας. Μην τοποθετείτε τα στενά δοχεία με κλίση στην περιοχή της γωνίας. Τηρείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων.

Ξεχάστε το θάμπωμα των γυάλινων σκευών και ποτηριών.

  • Χρησιμοποιείτε ποτήρια κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.
  • Χρησιμοποιείτε ποτήρια υψηλής ποιότητας.
  • Χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα του πλυντηρίου για προστασία του γυαλιού.

Χρήσιμη πληροφορία: μια δόση ξύδι ή κιτρικό οξύ σε ζεστό νερό εξαλείφει το θάμπωμα των ποτηριών Συμβουλές: Αν μένουν σταγόνες νερού πάνω στα ποτήρια μετά το πλύσιμο, ελέγξτε τη βαθμίδα του λαμπρυντικού και βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τα ποτήρια με τέτοιο τρόπο που δεν εμποδίζεται η ροή του νερού. Η ακατάλληλη δόση απορρυπαντικού και η λάθος τοποθέτηση των ποτηριών μπορούν να δημιουργήσουν ραβδώσεις και κηλίδες στα ευαίσθητα γυαλικά. Η υπερβολική ποσότητα λαμπρυντικού μπορεί επίσης να δημιουργήσει κηλίδες στο γυαλί. Σε αυτήν την περίπτωση, ρυθμίστε την ποσότητα του λαμπρυντικού μετά από κάθε κύκλο χρήσης με βάση το εγχειρίδιο.

Σκουριασμένα μαχαιροπίρουνα.

A. Τα μαχαιροπίρουνα μπορεί να σκουριάσουν, αν δεν είναι επαρκώς ανθεκτικά στη σκουριά. Οι λεπίδες των μαχαιριών είναι συχνά πιο ευάλωτες. Χρησιμοποιείτε ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα. Μην πλένετε μαχαιροπίρουνα που σκουριάζουν στο πλυντήριο πιάτων. B. Τα μαχαιροπίρουνα μπορεί να σκουριάσουν, αν πλυθούν μαζί με άλλα είδη που σκουριάζουν. Αντικαταστήστε τα φθαρμένα καλάθια μαχαιροπίρουνων.. Γ. Μπορεί να δημιουργηθεί σκουριά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του νερού ξεβγάλματος σε αλάτι. Το δοχείο αλατιού πρέπει να είναι καλά κλειστό, ώστε να μην χυθεί αλάτι κατά τη συμπλήρωση. Κατά τη συμπλήρωση του αλατιού, βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένει αλάτι στο κάτω μέρος του δοχείου.

Μαχαιροπίρουνα: σταγόνες νερού ή λεκέδες στα μαχαιροπίρουνα.

Τα μαχαιροπίρουνα δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά. Αν τα μαχαιροπίρουνα είναι υπερβολικά στριμωγμένα, μπορεί να σχηματιστούν σταγόνες νερού. Αποφύγετε το σχηματισμό σταγόνων, τοποθετώντας τα μαχαιροπίρουνα ξεχωριστά. Ακολουθείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης.

Η σημασία του λαμπρυντικού για το στέγνωμα των πιάτων.

Χρησιμοποιείτε λαμπρυντικό ώστε να διασφαλίζονται καλά αποτελέσματα στεγνώματος. Αν η λυχνία LED υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει λαμπρυντικό, συμπληρώστε λαμπρυντικό. Η δοσολογία λαμπρυντικού ενδέχεται να έχει απενεργοποιηθεί ή να έχει ρυθμιστεί σε χαμηλή στάθμη. Σε αυτήν την περίπτωση, ενεργοποιήστε τη δοσολογία λαμπρυντικού ή αυξήστε τη ρύθμιση. Ελέγξτε την ποσότητα πλήρωσης στο δοχείο λαμπρυντικού και την ποσότητα δοσολογίας. Το λαμπρυντικό συμβάλλει στο καλό στέγνωμα. Οι διαφορές των λαμπρυντικών ως προς την ποιότητα και υποκατάστατα όπως το ξύδι ή βιολογικά λαμπρυντικά μπορούν να οδηγήσουν σε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα στεγνώματος.

Οι ταμπλέτες «3 σε 1» δεν συμβάλλουν στην απόδοση στεγνώματος.

Ένα συνδυαστικό απορρυπαντικό συχνά οδηγεί σε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε διαφορετική συνδυαστική ταμπλέτα με καλύτερη απόδοση στεγνώματος. Ακόμα, η επιπλέον χρήση λαμπρυντικού θα συμβάλει στην καλύτερη απόδοση του στεγνώματος.

Πώς να αδειάζετε το πλυντήριο πιάτων.

Αποφύγετε το σχηματισμό σταγόνων νερού σε στεγνά πιάτα, γεμίζοντας το πλυντήριο πιάτων σωστά. Πρώτα το κάτω καλάθι και στη συνέχεια το επάνω.