Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

 • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

  Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

 • Δευτέρα - Κυριακή

Πώς να καθαρίσετε ένα ψυγείο

Ένα καθαρό ψυγείο μπορεί να αλλάξει την κουζίνα σας με περισσότερους τρόπους από έναν. Εκτός από την εμφάνιση ωραία, ένα καθαρό ψυγείο μπορεί να απαλλάξει το σπίτι σας από οσμές, τρόφιμα που έχουν λήξει και αντιαισθητική ακαταστασία. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το ψυγείο με τον εύκολο τρόπο:

 • Ανακατέψτε μαζί ίσα μέρη νερό και ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 • Φυλάσσετε αυτό το καθαριστικό που είναι ασφαλές για τα τρόφιμα στο ψυγείο (με ετικέτα), ώστε να είναι διαθέσιμο για τον καθαρισμό των διαρροών.
 • Ψεκάστε και σκουπίστε τις διαρροές καθώς εμφανίζονται.

Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό, δώστε στο ψυγείο σας έναν καλό σε βάθος καθαρισμό από καιρό σε καιρό με τον οδηγό μας για τον καθαρισμό του ψυγείου. Αφαιρέστε τα συρτάρια και τα ράφια για να καθαρίσετε όλες τις κρυφές επιφάνειες και να καθαρίσετε τη φλάντζα της πόρτας. Τα ψυγεία επωφελούνται επίσης από μια αλλαγή οργανισμού για να φέρουν τάξη και να εξαλείψουν την ακαταστασία.

Δυσάρεστες οσμές

Εάν η τροφοδοσία σας σβήσει και το φαγητό στο ψυγείο και στον καταψύκτη σας μυρίσει άσχημα, έχετε ένα πραγματικά δυσάρεστο χάος στα χέρια σας. Να τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά:

 1. Αφαιρέστε το φαγητό και σκουπίστε τα πάντα με ένα απολυμαντικό σπρέι καθαρισμού.
 2. Καθαρίστε όλες τις γωνίες και τις γωνίες μέσα στον καταψύκτη, ειδικά τα στηρίγματα ραφιών.
 3. Σπάστε περίπου 12 μπρικέτες άνθρακα και απλώστε τα κομμάτια σε δύο δίσκους. Το ένα πηγαίνει στο ψυγείο, το άλλο στον καταψύκτη.
 4. Περικοπή εφημερίδων και γεμίστε τα ράφια με αυτήν.
 5. Κλείστε τις πόρτες και περπατήστε μακριά, δίνοντας στον άνθρακα και την εφημερίδα χρόνο να απορροφήσει οσμές.
 6. Αντικαταστήστε την παλιά εφημερίδα και τα κάρβουνα με φρέσκα υλικά κάθε μέρα για περίπου μια εβδομάδα ή μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά.

Καθαρίστε τα λάστιχα του ψυγείο

Εάν διατηρείτε καθαρά τα παρεμβύσματα της πόρτας του ψυγείου σας, θα σφραγίσουν σωστά και θα διαρκέσουν τη διάρκεια ζωής του ψυγείου. Αλλά αν αφήσετε κολλώδη τρόφιμα όπως σιρόπι και μαρμελάδα να συσσωρευτούν στο παρέμβυσμα της πόρτας, θα κολλήσουν τη φλάντζα στο πλαίσιο. Το να τραβάς πιο σκληρά σε μια κολλημένη πόρτα τελικά δακρύζει τη φλάντζα και αυτό θα σου κοστίσει. Επιπλέον, εάν η πόρτα δεν σφραγίζεται σωστά, το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί περισσότερο και αυτό θα αυξήσει τον ηλεκτρικό λογαριασμό σας. Καθαρίστε τη φλάντζα της πόρτας με ζεστό νερό και ένα σφουγγάρι. Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά. μπορούν να καταστρέψουν τη φλάντζα

Διάφορες τεχνικές συμβουλές

Εάν το ψυγείο σας σταματήσει να λειτουργεί σε μια καυτή ημέρα, υποψιάζεστε διαφορα. Οι επαγγελματίες του σέρβις βρίσκουν αυτό το πρόβλημα στις μισές από τις κλήσεις τους στο ψυγείο. Σε πολλά ψυγεία, φτάνετε στο condeser(ψυκτρες) αφαιρώντας την μπροστινή μάσκα. Στη συνέχεια, σπρώξτε με προσοχη μια βούρτσα καθαρισμού ψυκτρας (που πωλείται στα οικιακά κέντρα), τραβήξτε την προς τα πίσω και καθαρίστε την με κενό. Εάν οι ψυκτρες βρίσκονται στο πίσω μέρος, βγάλτε το ψυγείο σας για να τα καθαρίσετε. Μπόνους: Οι καθαρες ψυκτρες θα κρυώσουν πιο αποτελεσματικά και θα σας εξοικονομήσουν χρήματα στο λογαριασμό σας!