Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

  • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

    Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

  • Δευτέρα - Κυριακή

Μπορώ να καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων μου με κιτρικό οξύ;

Ακούσατε ότι το κιτρικό οξύ αφαιρεί τα άλατα και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας. Δυστυχώς, δεν είναι καλή ιδέα. Το κιτρικό οξύ δεν συνιστάται για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας. Φθείρει τα λαστιχένια εξαρτήματα της συσκευής και επιταχύνει γενικά τη φθορά. Αντί αυτού, χρησιμοποιείτε το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων .

Πώς μπορώ να καθαρίζω τη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων;

Η καθαριότητα της θήκης απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην υγιεινή πλύση. Γι’ αυτό, θα πρέπει να καθαρίζετε τη θήκη περίπου κάθε δύο μήνες και να αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα σκόνης απορρυπαντικού και μαλακτικού. Έτσι, αποφεύγετε δυσάρεστες οσμές και το σχηματισμό βακτηριδίων. Για επίμονες ακαθαρσίες, καθαρίζετε τη θήκη ως εξής: αφαιρέστε εντελώς τη θήκη από το πλυντήριο απασφαλίζοντας την ασφάλεια που βρίσκεται στο κέντρο. Αφήστε τη να μουλιάσει σε μια λεκάνη και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα πανί καθαρισμού ή μια μικρή βούρτσα, π.χ. με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Για επίμονα ιζήματα, όπως άλατα, παρακαλούμε χρησιμοποιείτε κατάλληλο καθαριστικό, όπως το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων.

Πώς μπορώ να καθαρίζω το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων;

Για να καθαρίσετε το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων σας, θα χρειαστείτε ένα πανί και χλιαρό νερό. Ξεπλύνετε καλά το λάστιχο. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε επιθετικά καθαριστικά. Αυτά μπορεί να φθείρουν το λάστιχο. Βλέπετε, η φροντίδα του πλυντηρίου ρούχων σας είναι πραγματικά απλή.

Πώς να καθαρίσω τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων;

Για τον καθαρισμό του κάδου του πλυντηρίου ρούχων σας, δημιουργήσαμε ένα καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων. Το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων αφαιρεί τα υπολείμματα απορρυπαντικού από τον κάδο και επομένως αποτρέπει δυσάρεστες οσμές. Αυτό εξασφαλίζει υγιεινή, καθαρή πλύση και καλύτερα αποτελέσματα πλύσης. Για βέλτιστη φροντίδα, θα πρέπει να καθαρίζετε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας περίπου κάθε τρεις μήνες. Παρακαλούμε, ακολουθείτε τις οδηγίες για το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων μας.

Πώς μπορώ να καθαρίζω το φίλτρο του πλυντηρίου ρούχων;

Ο καθαρισμός του φίλτρου του πλυντηρίου ρούχων σας είναι πολύ εύκολος. Αρχικά, βγάλτε το πλυντήριο ρούχων από την πρίζα και βεβαιωθείτε ότι έχει διακοπεί η παροχή
ρεύματος. Ξεβιδώστε την παροχή νερού και βάλτε από κάτω της μια πετσέτα. Τώρα ανοίξτε τη θυρίδα σέρβις και αφήστε το νερό να τρέξει από το σωλήνα. Μετά, ξεβιδώστε το κάλυμμα της αντλίας και το φίλτρο χνουδιών. Ελέγξτε προσεκτικά εάν υπάρχουν ξένα σώματα μέσα στην αντλία.

Εάν η φτερωτή δεν μπορεί να περιστραφεί, μπορεί να έχει σφηνώσει κάτι μέσα της. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς μπορώ να καθαρίζω την αντλία του πλυντηρίου ρούχων μου;

Ο καθαρισμός της αντλίας του πλυντηρίου ρούχων σας είναι πιο εύκολος απ’ ό,τι νομίζετε. Αρχικά, βγάλτε το πλυντήριο ρούχων από την πρίζα και βεβαιωθείτε ότι έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος. Ανοίξτε τη θυρίδα σέρβις και αφήστε το νερό που έχει απομείνει στον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης να τρέξει. Ξεβιδώστε το κάλυμμα της αντλίας και ελέγξτε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ξένα σώματα στην αντλία. Εάν η φτερωτή δεν μπορεί να περιστραφεί, μπορεί να έχει σφηνώσει κάτι μέσα της. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς μπορώ να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων μου με προϊόντα οικιακής χρήσης;

Θα θέλατε μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσο το δυνατόν πιο απαλό καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας, ενδεχομένως με προϊόντα οικιακής χρήσης; Βασικά, επιδοκιμάζουμε αυτήν σας την προσέγγιση. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο από την εταιρια καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων. Σας συμβουλεύουμε να μην καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων σας με προϊόντα οικιακής χρήσης. Τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οξέα ή το ξύδι μπορεί να φθείρουν τα λαστιχένια εξαρτήματα της συσκευής σας. Να βεβαιώνεστε κυρίως ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού. Διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του απορρυπαντικού.

Συμβουλές καθαρισμού για να με βοηθήσουν να κρατήσω τα ρούχα μου σε αρίστη κατάσταση

Για να διατηρήσετε τα ρούχα σας σε άριστη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μοιάζουν με καινούργια, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε
μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα αγαπημένα σας ρούχα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ας αρχίσουμε από τα βασικά: να είστε προσεκτικοί επιλέγοντας ένα πρόγραμμα πλύσης που είναι κατάλληλο για τα υλικά που θέλετε να πλύνετε. Σήμερα, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο μόνο τρία από τα διαθέσιμα προγράμματα πλύσης. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα "Ευαίσθητα", "Βαμβακερά" και "Γρήγορα". Για να αποφευχθεί η καταστροφή των ινών των υφασμάτων, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες προδιαγραφών πλύσης, οι οποίες είναι ειδικά μελετημένες από τον κατασκευαστή των ρούχων. Η νέα γενιά των πλυντηρίων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, κατάλληλο για όλους τους διαφορετικούς τύπους υφασμάτων, καθώς και νέες επιλογές που εγγυώνται βέλτιστα αποτελέσματα από την άποψη της απόδοσης καθαρισμού, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα εξοικονόμηση χρόνου και νερού.

Επιλέγοντας το καταλληλότερο πρόγραμμα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια ζωής για τα ρούχα σας, αλλά υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις που πρέπει να θυμάστε. Μην αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του
κύκλου πλυσίματος. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό δυσάρεστων οσμών, αλλά θα μειώσει επίσης και τις τσακίσεις στα υφάσματα, κάνοντας το σιδέρωμα ευκολότερο.

Απλώστε τα ρούχα να είναι επίπεδα στην απλώστρα ή αν τα κρεμάτε σε σκοινί προσπαθήστε να αποφύγετε την στήριξη με μανταλάκια γιατί συχνά αφήνουν δύσκολα σημάδια. Ευαίσθητα ρούχα, όπως πουλόβερ μπορεί να παραμορφωθούν από το βάρος του νερού, έτσι είναι σημαντικό ότι αυτά τα θα στεγνώσουν σε μια επιφάνεια, επίπεδα και απλωμένα ή και ακόμα καλύτερα, ακουμπώντας τα σε μια πετσέτα.

Για τέλεια πουκάμισα, η συμβουλή είναι να τα κρεμάτε απ’ ευθείας σε μια κρεμάστρα. Με αυτό τον τρόπο, μειώνονται σημαντικά οι ζάρες και το σιδέρωμα θα είναι ευκολότερο,  αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε και υπερβολικά ζεστό σίδερο για το ίσιωμα τους.

Ακολουθώντας αυτές τις λίγες και απλές συμβουλές, τα αγαπημένα σας ρούχα θα παραμείνουν σε άρτια κατάσταση, με εσάς να τα απολαμβάνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!