Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

  • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

    Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

  • Δευτέρα - Κυριακή

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων

Ίσως να μην σκέφτεστε τον καθαρισμό της συσκευής που καθαρίζει τα ρούχα σας, αλλά μαντέψτε τι; Το ” καθαρό πλυντήριο ρούχων ” πρέπει να βρίσκεται στη λίστα με τις εργασίες που πρέπει να κάνετε. Σκουπίστε το εξωτερικό του πλυντηρίου σας τακτικά και καθαρίστε σε βάθος κάθε έξι μήνες. Πριν να γκρινιάσετε, γνωρίζετε ότι αυτός ο εξαμηνιαίος καθαρισμός μπορεί να είναι αρκετά εύκολος: διαρκεί μόνο τρία βήματα και το πλυντήριο κάνει μεγάλο μέρος της ανύψωσης.

  1. Ρίξτε δύο φλιτζάνια ξύδι στο τύμπανο του μηχανήματος και εκτελέστε τον μεγαλύτερο κύκλο στη θερμότερη θερμοκρασία.
  2. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι ξύδι με ένα τέταρτο ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και οδοντόβουρτσα βυθισμένο στο μείγμα για να σκουπίσετε το εσωτερικό του μηχανήματος, το σαπούνι (εάν το δικό σας είναι αφαιρούμενο, αφαιρέστε το και αφήστε το να μουλιάσει στο ξύδι και το νερό πριν από το τρίψιμο), και το λαστιχένιο σφράγισμα, εάν έχετε ένα μπροστινό φορτωτή.
  3. Εκτελέστε έναν άλλο κύκλο (πιο καυτός και μακρύτερος ξανά) χωρίς ξύδι ή απορρυπαντικό.

Και δεν μπορούμε να αναφέρουμε τα πλυντήρια χωρίς να κουνήσουμε τον συνεχή σύντροφό τους: το στεγνωτήριο. Καθαρίστε την οθόνη ή το φίλτρο χνούδι πριν από κάθε φόρτωση και καθαρίστε την παγίδα χνούδι (το διαμέρισμα όπου βρίσκεται η οθόνη ή το φίλτρο) κατά καιρούς. Θα βρείτε εξειδικευμένες βούρτσες στεγνωτηρίων στα οικιακά κέντρα που λυγίζουν για να μπουν στο χώρο της παγίδας. Πέρα από αυτές τις εργασίες ρουτίνας, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό καθαρισμού και φροντίδας στεγνωτηρίου για ετήσιο καθαρισμό και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης λεκέδων από το εσωτερικό του τυμπάνου.

Αποφύγετε τις υπερφορτώσεις

Μπορεί να πιστεύετε ότι εξοικονομείτε χρόνο, νερό ή ενέργεια, προσθέτοντας περισσότερα ρούχα στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας. Ωστόσο, η υπερφόρτωση οποιουδήποτε πλυντηρίου ή στεγνωτηρίου προκαλεί ζημιά στους κινητήρες, τους ιμάντες και άλλα κινούμενα μέρη. Μερικές από τις επισκευές είναι τόσο ακριβές που προτιμάτε να αγοράσετε ένα νέο μηχάνημα.

Μην χτυπάτε τις πόρτες!

Εάν συνεχώς ρίχνετε ή χτυπάτε το καπάκι στο πλυντήριο ή στο στεγνωτήριο (πάνω ή μπροστινό φορτίο), θα σπάσετε το διακόπτη καπακιού / πόρτας. Αυτό θα σου κοστίσει πολύ. Αποφύγετε αυτήν την επισκευή κατεβάζοντας το καπάκι και κλείνοντας απαλά την πόρτα.

Μάθετε πού βρίσκονται τα λαστιχα σας

Το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων και πολλές άλλες συσκευές εξαρτώνται από τους εύκαμπτους σωλήνες για να μετακινήσετε το νερό. Και εάν εμφανιστεί διαρροή ή συστροφή, πρέπει να ελέγξετε αυτούς τους σωλήνες και τις γύρω βαλβίδες για να εντοπίσετε το τμήμα που πρέπει να αντικατασταθεί και να σφραγιστεί εκ νέου. Οι εύκαμπτοι σωλήνες τείνουν να φθάνουν πριν από άλλα εξαρτήματα, οπότε προσέξτε την κατάσταση αυτών των εύκαμπτων σωλήνων όταν κάνετε επισκευή οικιακών συσκευών