Ο τεχνικός σου στη Θεσσαλονίκη!

Χρειάζεστε βοήθεια; 6980788831 & 2314052853

  • Φιλώτα 10, Θεσσαλονίκη

    Παλιά λαχαναγορά (αρχές Αγ. Δημητρίου)

  • Δευτέρα - Κυριακή

Πώς να καθαρίσετε την κουζίνα και το φούρνο σας

Τα πιτσιλίσματα λαδιού, οι διαρροές καρυκευμάτων και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μαγειρεύετε θα καταλήξουν αναπόφευκτα στην κουζίνα σας. Το κλειδί για τον καθαρισμό της σόμπας σας είναι να είστε γρήγοροι. Πριν μαγειρέψουν τα κομμάτια τροφίμων, φροντίστε να τα τρίψετε. (Προσεκτικά, ώστε να μην κάψετε τον εαυτό σας, φυσικά!) Αφού μαγειρέψετε και η σόμπα είναι δροσερή, δώστε μια καλή σκουπίστε με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις που ψεκάζεται σε ένα υγρό πανί. Αλλά ακόμα κι αν οι splatters κάθονται για μια ή δύο μέρες, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε μια σόμπα και να επαναφέρετε τη γυάλινη εστία μαγειρέματος.

  1. Μουλιάστε το λεκέ στο ισχυρότερο καθαριστικό που μπορεί να χειριστεί η εστία μαγειρέματος και αφήστε το να καθίσει.
  2. Χρησιμοποιώντας μια ξύστρα μονής άκρης, ξύστε προσεκτικά τα συντρίμμια κρατώντας τη λεπίδα υπό γωνία 30 έως 40 μοιρών.
  3. Σκουπίστε την εστία.

Δεν μπορείτε να καθαρίσετε το φούρνο και να αγνοήσετε το φούρνο σας! Εάν μπορείτε να δείτε ενσωματωμένο βρωμιά ή ανησυχητικό καπνό, ήρθε η ώρα να βγάλετε τα γάντια καθαρισμού προτού γίνει μείζον πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι ο καθαρισμός ενός φούρνου είναι εύκολο να γίνει. Ρίξτε μια ματιά στις άψογες συμβουλές μας για το πώς να καθαρίσετε έναν φούρνο χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά .

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα νερού στο φούρνο. Αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 15 λεπτά. Απενεργοποιήστε το φούρνο.
  3. Αφήστε το νερό να κρυώσει και ανακατέψτε με σαπούνι. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο μείγμα και τρίψτε το εσωτερικό του φούρνου.

Αντικαταστήστε τις τσιμούχες και τις φλάντζες

Σφραγίδες και παρεμβύσματα βρίσκονται στις πόρτες του φούρνου και του ψυγείου και σε άλλα μέρη πίσω από τα παρασκήνια. Επομένως, συνηθίστε να ελέγχετε αυτά τα εξαρτήματα για ζημιές ή ρωγμές και να τα αντικαθιστάτε εάν είναι απαραίτητο.